Anmeldelse af Restaurant Spuntino på Vesterbro (*****)


D. 20 April var jeg på Spuntino, den nyeste stamme fra madkartellet cofoco, hvis succes ingen ende synes at tage, med konstante åbninger af nye restauranter over de sidste i
hvert fald 5 år, og gående fra succes til succes. Spuntino er endnu en restaurant der serverer italiensk mad. Prismæssigt ligger den niveauet over cofocos andre glimrende italienske restauranter, Scarpetta og Vespa. På Spuntino kan 3 retter dog stadig erhverves til overkommelige 275kr og vin starter ved 200kr flasken. 

Da grunden til at vi var ude at spise var at vi fik et gavekort til cofoco i bryllupsgave af nogle gode venner, skød vi aftenen igang med et glas Spumante mens vi snakkede menuen igennem og vores munde så småt begyndte at løbe i vand.

Forret

Da vi ikke kunne bestemme os blandt forretterne, blev vi hurtigt enige om at betale 75kr ekstra per person for at få Selezione die antipasti, og fik derved smagt alle forretterne på menukortet – og det viste sig at være en god beslutning. Jomfruhummerne var saftige og marcaponecremen de kom med var luftig og vidunderlig. Klart den bedste af forretterne, men carpaccioen, de friturestete courgetter samt andelevermoussen var absolut også værdige forretter og følte os næsten mætte allerede. Til det hele drak vi et glas Pinot Grigio Ca`de`Rocchi til 60kr glasset, men vi burde nok have haft to glas, da der var meget mad at skulle igennem.

 

Derefter fik vi hovederet, hvor den stod på henholdsvis kanin i ratatouille og dagens fisk som var pandestegt rokke med løg og blomster kapers. Perfekt stegt uden kødet eller fisken blev tør, delikat anrettet og fuld af smag. Til det drak vi en flaske Corvina Tinazzi fra 2008, en vin der gik godt til både fisken og kaninen, da den var smagsfuld uden at være overdøvende.

 

Og som krøllen på halen valgte vi at mæske os i henholdsvis cannoli med ricotta, hasselnød og sukkerglaseret abrikos og vi fik tjeneren til at anbefale hvilken anden dessert han ville og uden tøven sagde han at det absolut skulle være cioccolato med pistacieis, masparconecreme og kirsebær, og til det skal lyde en stor tak! Vanvittig god. Til desserten fik vi ham også til at anbefale en dessertvin. En sød og frisk Muscato d’Asti der ikke var på vinkortet, som fik det hele til at glide ned.

En ting der også stod ud ift mange af de andre cofoco restauranter, og som gjorde aftenen endnu bedre, var er er god plads mellem bordene.  Specielt på Vespa og Scarpetta kan det føles lidt klemt, men på Spuntino havde man plads og kunne i større grad nyde hinandens selskab. Alt i alt var oplevelsen på Spuntino som man forventer når man går på cofoco kartellets restaurationer – En solid madoplevelse hvor der er satset på det sikre.

Du bliver måske ikke udfordret massivt på smagsløgene, men maden smager bare virkelig godt og du får noget du måske kender, lavet godt! Og når det krydres med massiv value for money og tjenere der kan deres kram, så kan du forlade restaurationen efter 2 timer og et kvarter (som de kræver på stedet, og som tæller ned i vurderingen) og føle dig lækkert-mæt uden at føle dig snydt. Jeg vil dog anbefale man bestiller bord til kl 19:30-45, så man undgår at ens bord skal bruges af andre bagefter og man får tid til at nyde aftenen til man har har lydt til at forlade stedet. Vi gik lidt klokken 23 som de sidste i restauranten og sluttede af hjemme i privaten med en drink.

Jeg synes aftenen var 5/6 værd og kommer gerne igen.


Dette indlæg blev udgivet i mad, restaurant, vin og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *