Ron Zacapa – verdens bedste rom, kort og godt!

Mange synes at stærke spirituosaer såsom Cognac og Armagnac er for stærke i alkoholsmagen og til dem er der kun at sige, at disse bør smage rom. Og har jeg netop fundet den absolut bedste af slagsen da jeg var på vej hjem fra min bryllupsrejse som gik til Guatemala.

I Guatemala findes verdens bedste rom, Ron Zacapa XO som er indeholder 25år gammel rom, og er den eneste der har opnået 98point fra The Beverage Testing Institute nogensinde(!). Den er fløjlsblød i munden, næsten likøragtig, og hvis man skal smage hård spiritus for første gang, så er denne her den absolut bedste. Rommen er, som mange andre, er en Solera rom, som er en blandingsprocess som også bruges til bla. Sherryer, Portvin, Marsala (som bruges i en fantastisk opskrift med svinekæber), og det gør godt!

Zacapa XO

Det fleste fora der diskuterer rom, skændes om om det reelt er Ron Zacapa XO  (eller Centenario, som er en 30års) eller Zaya Gran Reserva der er den bedste, så hvis man ikke kan finde Ron Zacapa eller hvis man skal finde en at sammenligne med, så skal man prøve den.

Ron Zacapa XO er set til 900kr hos Cognachuset

Dette indlæg blev udgivet i alkohol og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *