En glimrende fødselsdagsgave – En Bas-Armagnac fra 1980

d.25 Maj havde jeg fødselsdag og af min far fik jeg bl.a. en Bas-Armagnac fra mit fødselsår, 1980. Den har ligget 30år på fad og et enkelt på flaske. Armagnacen er fra Francis Darrze, som ligger i den absolutte superliga indenfor Armagnacer. De har blot en produktion på 30.000 flasker årligt fordelt på 60 årgange

Bas-ArmagnacRobert Parker har sagt følgende om disse Armagnacer

” I cannot claim to have tasted all the finest Bas-Armagnacs, but I know of no one who makes finer Bas-Armagnacs than Francis Darroze. All his Armagnacs are unblended from single vineyards from a single estate. He is considered the pope of Armagnacs”.

Når ameldt, får de typisk mellem 90 og 100 point og Sigurd Müller (importeren) skriver iøvrigt specielt om de ældre Armagnacer at “Er man så heldig at smage en Darroze Armagnac med mere end 25 år på bagen vil de frugtige krydrede toner stadig være dominerende, men som et ekstra element vil der ofte være strejf af valnødder, nelikker og læder i flot harmoni. I disse Armagnacer mødes alle de klassiske elementer i flot forening og kompleksitet. En kompleksitet, der kræver gode store glas og tid til at udfolde sin storhed.”

Ikke overraskende glæder jeg mig til at smage den her!

Set hos Sigurd Müller

Dette indlæg blev udgivet i alkohol og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *