Anmeldelse af Restaurant FIAT på Kongens Nytorv (****)

I forbindelse med min fødselsdag her sidst i Maj var min hustru og jeg på FIAT på Kongens Nytorv i København – et italiensk trattoria – simpel italiensk mad.

Man kan bestille a la carte, men vi havde allerede inden vi ankom besluttet os at tage deres chefs choice 4 retters menu med tilhørende 4 glas vin, uanset hvad den indeholdt til den nette sum af 495kr. Vi startede dog med et glas Bellini (Processo + fersken) som smagte glimrende til det brød og oliven olie der blev sat på bordet.

FIAT-Kongens-Nytorv

Første ret var en kold tomatsuppe med fjern smag af chili, en rund brødlignende ting med friteret basilkum. Dem smagte glimrende, og brødraviolien var lidt anderledes spændende – dog kunne jeg godt have ønsket en anden af de mere spændende forretter, men det er prisen man betaler for en billig menu – så ryger den (omkostningsmæssigt) billigste forret på bordet. Heldigvis var den godt krydret og fyldte hele munden med smag.

Forret-tomat-chili-suppe

Næste ret var en ret jeg ikke tror var på kortet – og som var fantastisk! Asparges (som var virkelig sprøde!) risotto med små stykker kammusling i – og wow en ret rent smagsmæssigt! Nok aftenens bedste og fedt kokkene brugte hvad de sikkert havde tilovers til at gøre en god ret endnu bedre! Jeg kunne nemt have spist dobbelt så meget af den her ret. Den bløde, cremede risotto (med pecorino romano ost i) komplementeret af de friske, sprøde asparges og delikate smag af kammusling fik (og får mens jeg skriver det her) mit mundvand til at løbe.

asparges-risotto

Til hovedret stod den på hvidvinsbaiseret kaninlår med polenta, langtidsbagte tomater i en fond jeg tror var lavet på kanin også – og den smagte virkelig af noget. Kaninlåret var mørt og kødet faldt næsten af låret. Glimrende spise, men lidt uopfindsomt anrettet udover den sprøde, som dog ikke var helt sprød, da den i den ene ende var meget tyk og derfor blev lidt “gummi”-agtig at bide i, mens den var lige i skabet i den anden ende.

kanin-laar-polenta

Desserten bestod af tiramisu serveret i et syltetøjsglas go skulle spises med en lang cafë latte ske. Smagte ok uden at gøre væsen af dig. Vi fik et glas Muscato til – serveret i et hvidvinsglas hvilket jeg nok ikke ville have valgt at gøre, men det er måske nemmere for restauraten at administrere.

tiramisu-dessert

Vinene var svingede lidt i til maden. F.eks. var det svært at smage den første vin fordi den var utrolig afdæmpet i sin smag, hvilket stod i skærende kontrast til den meget smagsfulde tomat/chilisuppe. Jeg husker dog specielt vinen fra Soave i Italien vi fik til risottoen, men om det skyldes risottoen eller vinen tør jeg ikke udtale mig om. Serverceringen var egentlig ret god hele aftenen og værd at nævne synes jeg – opmærksom uden at være påtrængende og med lidt personlighed. Jeg tog en del billeder og tjeneren spurgte interesseret om jeg var fotograf, men som man kan se på resultatet af billederne her på siden så er det nok ikke fotografi jeg skal gøre til min levevej (eller også skal jeg købe et ordentlig blitz!).

Hele herligheden kostede den nette sum af 1188kr for to personer, og vi kommer gerne igen, omend oplevelsen ikke indbød til at få armene lige så højt op som hos Spuntino som vi var på i sidste måned, men stadig anbefalsesværdigt til et godt måltid. Absolut ****/6 værd. se mere på FIATs hjemmeside her

Dette indlæg blev udgivet i mad, restaurant. Bogmærk permalinket.

En kommentar til Anmeldelse af Restaurant FIAT på Kongens Nytorv (****)

  1. Nina skriver:

    Jeg må anbefale L’Altro på Christianshavn.. Absolut gennemført!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *