Anmeldelse af Restaurant Grønnegade i Indre By i København (*****)

D. 13. Juni var jeg på Restaurant Grønnegade i Indre by i København (lige ved Kongens Nytorv), og det var en suveræn god oplevelse. Sammen med nogle venner havde vi benyttet os af et 2-for-1 tilbud på en 5-retters menu fra downtown.dk og da dagen stod der gik vi all-in med champagne før middagen, kaffe efter og selvfølgelig den fulde vinmenu som blev anbefalet til menuen – og det var ikke en dårlig idé. Slet ikke da vi blev seatet på det bedste bord i restauranten, “Dronningebordet”, som nok har sit navn pga det store billede af Dronning Margrethe der er lige ved det.

Menuen bestod faktisk af 7 retter, hvis man tæller de to små-retter med som kom indimellem de “rigtige” retter. Vi startede sammen med champagnen med at få en lille appetizer ind af tun med løg og en tør vigangrette med dild i. Glimrende let starter uden at være det helt store

Næste ret var en sommerklassiker – en dampet hvid asparges med mousseline, friske ærter og jomfruhummer

Endnu en forret som skulle have været pandestegt knorhane, men den havde de ikke kunne skaffe, så det blev et stykke torsk med med fennikel puré og estragonskum – jord af svampe – og her må jeg absolut give point for at svampene var anrettet som en lille skov (se nedenfor). Det smagte som det så ud, lækkert, frisk og smukt! Top point for den ret synes jeg. Torsken smeltede også i munden på én.

Så gik vi over til en Terrine af foie gras de canard & kyllinge rilette, Champagnesorbet og hesterbønner. Foie Grasen var dejlig afdæmpet og mængden passede godt til en som mig der godt kan nå et mæthedspunkt for foie gras. Det søde Brioche brød var lidt tørt og ikke så luftigt som jeg synes sådan noget skal være, men smagsmæssigt komplementerede det alligevel godt til foie grasen.

Så blev det hovedrettid og det med en kalvemørbrad & sprød skank samt en pakke af ramsløgpuré omkradnset af sommerkål på en fantasisk kalvesky med ristet hvidløg som gav mig lyst til at slikke tallerkenen – seriøst, det var godt! Til retten fik vi en 2001 Chateau Moulinet, Pomerol, som smagte simpelthen så godt. De gange jeg har været på Grønnegade før har deres Pomeroler også været fantastisk gode. Pomerol bør absolut overvejes hvis man spiser her!

Som en lille mellemret inden desserten fik vi en smule crème brûlée, som smagte fortrinligt og gav en pause inden desserten som egentlig var tiltrængt.

Til slut vi fik en variation af jordbær rabarber med hvid chokolade og mynte med en 2007 Château du Mayne, Sauternes, som blev beskrevet af den virkelig gode tjener vi havde denne aften som “ja, og det er jo så bare slik det her”….hun havde ret…

Alt i alt en virkelig god aften. Vi gik bagefter hen på Victor til en godnatdrink hvor en overordentlig fuld Frederik Fetterlein gjorde sig selv til grin ved at være pisse stiv og vælte glas mv. Super på en mandag…

Samlet set kan aftenen nemt bære de 5/6 stjerner og en lille detalje jeg synes var godt tænkt, var smørret vi fik til brøddet tjenerne var flinke til at sørge for vi hele tiden havde nok af. Jeg tog et billede af “opsætningen”. Dejlig detalje!

Dette indlæg blev udgivet i mad, restaurant. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *