Anmeldelse af Restaurant Geist på Kongens Nytorv i København (*****)

I starten af juni var blev min hustru og jeg inviteret på Restaurant Geist, Bo Bech’s nye restaurant på Kongens Nytorv – og forventningerne var store. En mand der i (indtil videre) 4 sæsoner på et tvprogram fortæller andre hvad de gør forkert og forklarer dem lige præcis hvordan det skal gøres, sætter næsten sig selv op til at modtage en regnskov af dårlige anmeldelser for selv de mindste fodfejl vil blive nævnt.

MEN, det startede godt, for vi blev sat af en sød smilende seater lige ved siden af spiritusudvalget, og den nærmeste flaske Armagnac i det relativt store udvalg var en flaske fra Francis Darroze, som jeg har lovpris her og her, så allerede der begyndte jeg at tænke at det her blev en god aften (dog var årgangen kun 1985, men lad gå ;)).

Jeg beklager i øvrigt billedkvaliteten på de fleste billeder, jeg ved ikke hvordan det lykkedes mig at fudge’e det op

Vi valgte at gøre livet surt for køkkenet (med Bo Bech som styrmand den aften), og valgte mange (4-6) forskellige retter til hver servering. Geist har som sådan ikke forretter og hovedretter, der er bare… retter! Og nogle af dem er lidt større end andre fik vi nævnt, og generelt set må man sige at maden smagte virkelig godt – dog var det tydeligt at nogle retter var exceptionelt gode, måske 6 stjerner værd, og andre var nok “kun” 3-4 stjerner værd. Vi delte aftenen op i 4 runder og tror vi sammenlagt fik smagt 3/4 af hele kortet :)!

Vi havde dog en med os der skulle holde sig ædru og hun ville gerne have “en drink så det ikke ser ud som om jeg sidder og er røvsyg og ædru”, hvorefter den tilsyneladende meget uerfarne tjener svarer “vi har cola light, cola zero, cola…” så vi afbrød ham og bad ham tænke i baner som “hyldeblomstdrink i champagneglas eller lignende” hvilket han blev nødt til at hente en anden tjener for at få til at ske.

Helt ærligt er jeg overrasket over at gode restauranter i København ikke alle har alkoholfri “vinmenuer”, dvs. most eller saft-menuer serveret i vinglas. Man må håbe Bo Jakobsen fra Restaurationen kommer forbi og fortæller Bo Bech hvordan det skal gøres (hvis du skal på Restaurationen så bestil en most-menu til), for der fungerer det perfekt!

Runde 1 – lette forretter

Nå, men første runde af retter der blev bestilt var for mange til at jeg kan kommentere dem alle, her og vil fokusere på min egen ret – blancherede hvide asparges med porcheret æg og sommertrøffel. Virkelig vel lavet med sprød hvid asparges, fuldendt af et meget lidt pocheret æg og sommertrøflerne komplementerede også.

Runde 2 – flere lette retter

Et af højdepunkterne, som flere i selskabet fik var jomfruhummer med agurker og grannåle. Virkelig lækkert og jeg sidder og munden savler når jeg husker tilbage på retten. Jomfruhummerne var sagtig og gled fra hinanden – lige som den skal være.

Runde 3 – sidste retter før desserterne

Så kom min “hovedret”, hvor jeg egentlig bare fortsætte og undgik de “store retter” som tjeneren kaldte dem, da den røgede ål med spinat og persille lød for tillokkende og det fortrød jeg ikke. Dem var måske en smule fedtet, men smagen fyldte hele munden og jeg ingen i selskabet fik lov at smage, og hver bid glædede munden sig til.

Runde 4 – desserterne

Jeg sluttede af med retten luft i luft – Arabica, som var en variation af candyfloss drysset med lidt kaffe. Det så imponerende ud da det kom ind og smagte glimrende (man kunne rive fra hinanden som man kender det fra Tivoli). Jeg synes retten var innovativ og et af højdepunkterne, omend ikke smagsmæssigt, så synsmæssigt.

Til sidst, sluttede vi af med en drink samt kaffe. Samlet set var aftenen rigtig god og 5 stjerner værd synes jeg – om det var maden eller selskabet jeg var iblandt der gav den sidste stjerne er svært at sige (men jeg hælder til selskabet), men jeg tog mig selv i på vej hjem at tænke “nøj hvor var det en god aften og hvor føler jeg at værdien langt overstiger prisen som var på ca. 1800kr for min hustru og jeg tilsammen, alt inkl.”.

Dette indlæg blev udgivet i mad, restaurant. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *