De mest smagfulde tarteletter med høns i asparges del (1/2) – kogning af kylling og klargøring af boullion

En klassisk dansk ret fra 60erne er tarteletter med høns i asparges. Selvom retten kan virke lidt utidssvarende og noget vores forældre og bedsteforældre spiste, så kan det komme til at smage utrolig delikat som f.eks. forret, hvis man tager sig tiden til at forberede den ordentligt eller til frokost som en mellemret. Og det kan, som du kan se herunder, tilmed anrettes så ens tænder løber i vand. Det du gør er følgende: Ingredienser (til 8 personer til forret)

En hel kylling (ca. 1.5kg) 1 løg 2 skrællede gulerødder 1 kvart knoldselleri bomuldssnor 2 porre ender (den grønne del du plejer at smide ud

10 peberkorn 3-4 laurbærblade 5g persille 5 nelliker salt gazebind

Gå i gang med følgende dagen før du skal lave retten.

Fjern fedtet omkring åbningen af kyllingen, skær det yderste af vingerne (det er bare fedt alligevel) og bind bomuldssnor rundt om kyllingen så resten af vingerne og lårene sidder tæt ind på kroppen af kyllingen. Kør evt. to gange køkkenrulle rundt  indersiden af kyllingen for at fjerne smuds.

Hæld krydderierne ned i gazebindet og bind knude på begge sidder og smid den ned i en gryde med vand (der er stor nok til at indeholde alle ingredienserne. Vask porrebladene grundigt for snavs og fold sammen med blomsten fra knoldsellerien (hvis du har dem, ellers bare porrerne) dem i en suppevisk og bind den sammen med bomuldstråd.

Skræl grøntsagerne og skær dem ud i nogle store stykker. Kom derefter alle ingredienserne i gryden og lad kyllingen koge ved svag varme i en lille times tid.

Tag kyllingen op  af vandet og fjern skindet, samt få kødet af skroget og stil den til afkøling. Si vandet, som nu er blevet en lækker boullion og lad den stå til afkøling næste morgen så fedtet i bouillonen kan komme til overfladen.

Fjern derefter fedtet ved hjælpe  af en en si og si den et par gange (en Øse kan ikke bruges da kyllingefedtet ikke størkner på samme måde som oksefedt).

Du er nu klar til at lave høns i asparges og det kan du læse hvordan man gør i del 2, som kan læses her (bliver postet dagen efter denne)

Dette indlæg blev udgivet i forret, frokost, hovedret, mad, opskrift og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *