34år gammel surdej er nu i mit køleskab – så skal der laves brød

Så har jeg fået anskaffet mig en surdej til min kommende brødeventyr – og ikke en helt virkårligt et af slagsen – nemlig Kaasgards surdej fra min far. Kaasgaard var min fars lærer på maskiningeniøruddannelsen på Århus Teknikum, og surdejen har overlevet, uden afbrydelse, siden 1977 hvor han fik en klump surdej af Hr. Kaasgaard. Jeg er vokset op med brødet og vil nu se om ikke jeg kan fortsætte traditionen i nogle årtier fremover.

En surdej kan holde sig ca. en 3 uger til en måned i køleskab, så jeg har nu den tid til at finde en passende rugbrødsform til formålet.

Dette indlæg blev udgivet i mad, tilbehør og tagget , . Bogmærk permalinket.

En kommentar til 34år gammel surdej er nu i mit køleskab – så skal der laves brød

  1. Philip skriver:

    Synd det tog dig ~30 år at vænne dig til brødet, men et stærkt comeback. Held og lykke med bagningen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *