handler vi efter eget eller samfundets bedste? Set gennem Helles hykleri

Nu er der valg på torsdag og ved godt det ikke passer ind i temaet på bloggen her, men det er jo trods alt min kanal, så her lidt galde…

Mit problem er at jeg ikke kan forstå folk der stemmer på S/SF/Ø da deres handlinger synes at være at de ønsker at implementere politik som de ikke selv ønsker at efterleve, eller selv tror på.

Bemærk at jeg ikke mener de agerer anderledes end politikere i blå blok – og det er det der er hele problemet, for de underliggende værdier er forskellige.

De værdier i den danske velfærdsmodel om f.eks. at alle skal bruge folkeskolen for at skabe sammenhold mellem samfundets forskellige lag, at vi allesammen skal bruge det offentlige for miljøets skyld, eller at vi alle skal betale progressivt stigende indkomstbestemt skat så det samfund vi lever i kan tage sig af de svageste, efterleves ikke altid af politikkerne selv, og det er i mine øjne hyklerisk.

Vi vi ser på vores formentlig kommende Statsminister, Helle Thorning Schmidt, så ser vi at:

  • Folk der er tjener >1 million/år skal betale ekstra-skat (men Helles familie efterlever det ikke, da de har tilrettelagt deres liv så de ikke er berørt af det)
  • Børn skal gå i folkeskole (men Helles går i privatskole)
  • Folk skal betale for at køre ind og ud af KBH (Helle og arbejder indenfor ringen)
  • Man skal cykle og køre bus i KBH (men ikke Helle, der tager bil hver dag fra Østerbro til Christiansborg – under 4 km))
  • Man skal betale dansk moms (Helle har valgt at flex-lease på tysk MOMS)
  • Danskere har ét personfradrag pr. person (dog ikke Helle, hun har 2 – ok ok, et low blow og ikke helt relevant, men den viser det samme billede at en person der udnytter reglerne for til, og over, grænsen for at tilrettelægge hendes og hendes families bedste  fremfor samfundet)

Det er nemt at sætte regler om hvordan andre skal agere,  men hvis du ikke selv efterlever hvad du prædiker, fremstår det hult, tomt og indholdsløst. Desværre ser jeg Helle, Villy og de andre som hule og tomme mennesker der prædiker værdier de ikke selv tror på – og derfor ikke efterlever. De synes at efterleve de værdier blå blok står for.

Findes der en S/SF/Ø politiker som praktiserer det de prædiker? En der bruger den offentlige skole selvom den er fuld af børn fra socialgruppe 5? ikke kører i bil til arbejde trods for at begge forældre har >1 time på arbejde hver vej? Vælger leasingselskaber der giver de billigste priser fra (da de indregistrere i Tyskland)? Jeg tvivler og har ikke set/hørt om dem endnu.

Blå bloks politik er ikke så smuk som rød bloks politik på overfladen er. Som jeg ser det bygger blå bloks politik på en antagelse om at du agerer efter hvad der er i dit bedste. Rød bloks politik synes at bygge på den underliggende antagelse at du agerer (eller bør agere) efter hvad der er i samfundets bedste. Jeg er endnu ikke stødt på et eneste menneske der ikke agerer efter eget bedste!

Jeg synes vores politikeres (både blå og rød bloks) handlinger taler meget tydeligere end deres ord – nemlig at vi handler efter hvad der er i eget bedste. Derfor falder min stemme på blå blok da der er sammenhæng mellem hvad de siger og hvad de gør – selvom det ikke er smukt, er det ærligt.

Dette indlæg blev udgivet i politik, privat, samfund. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *