Sådan koger du dine kartofler til perfektion

Hvis du ikke vidste det, så kan du næsten helt undgå at dine kartofler bliver helt møre og melede i det når du koger ved at følge det simple råd at putte lidt øl/eddike/lignende i vandet du koger dem med. Det er specielt godt om vinteren i øvrigt hvor kartofler godt kan blive endog meget melede.

“Nye kartofler optager salt hurtigere, da de næsten ikke har noget skind. Hold derfor igen med saltet, når du koger nye kartofler. Saltet holder i øvrigt på kartoflens form, og gør konsistensen stærk og fast.

En kartoffel kan bedre holde sin form, hvis den koges i et surt miljø. Og hvis du f.eks. bruger øl, vin, eddike, ufiltreret æblemost eller frugter i retten, falder kartoflen ikke så let fra hinanden.

– Hemmeligheden bag at lave en rigtig god kartoffelmos er at arbejde så lidt med den som muligt. Jo færre omdrejninger med elpiskeren, desto mere luftig bliver den, da den ellers kan blive mere sej og elastisk. Brug evt. en kartoffelpresser eller en sigte til at mose kartoflerne og rør herefter forsigtigt en varm fløde-, mælke- og smørblanding i.”

Set på alive.dk.

Dette indlæg blev udgivet i mad og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *