Jeg annoncerede iPhone 4S tilbage i Juni – Apple først nu…tsk tsk

Jeg skrev tilbage i Juni omkring hvad jeg forventede af den nye iPhone og man må sige jeg var rimelig spot on (se her), både hvad angår navn og specifikationer – blot troede jeg den ville få FaceTime HD, at glasset ville gå kant-til-kant og at den ville være lidt tyndere, men nuvel – jeg er godt tilfreds og synes opdateringen er god.

Jeg bestille her her d.7 oktober i hvert fald – og så må min iPhone 3GS gå på pension (dvs. blive leveret tilbage til min søster hvis hun vil have den). Den kommer til Danmark d.28 Oktober og koster nok det samme som den altid har gjort, så en 5500-7000kr.

Men den nye iPhone 4S – hvad er nyt?

Overordnet set er indmaden nu identitisk med en iPad2, samt at kameraet ser ud til at være kraftigt forbedret og nu på 8MP – godt nok til at erstatte de må point-and-shoot kameraer.

Hardware

 • Processoren hedder nu A5 og er dobbelt så hurtig som iPhone 4
  • ting glider nok marginalt hurtigere end før, men mest vigtigt hvis man spiller “tunge” spil med flot grafik (altså gør det ikke dit AngryBirds/Bubbleshooter hurtigere :))
 • Grafikken bliver 7 gange hurtigere (ligesom en iPad 2) –
  • rigtig godt for den der spiller spil. Jeg har selv Asp
 • Kameraet bliver 8MP (mod 5MP før)
  • ser ganske meget forbedret ud i øvrigt
 • Dobbelt så hurtig 3G hastighed (14.4Mbps download) –
  • ikke noget der sikkert betyder meget for langt de fleste, men muligheden er ok
 • Bedre batterilevetid – 40 timers musik, 10 timers video og 8 timers tale på en opladning
 • Kan nu fås med 64GB plads (mod max 32GB før)

Software

 • iOS5 er en opdatering med nogle nye ting integreret (se her)
  • men basalt set er det “blot” næste generation, med lidt nye apps (Cards applikationen f.eks. så man kan sende fysiske kort til venner af de billeder man tager) og lidt forbedrede apps
 • iCloud 
  • er den helt store nyhed, hvor alt synkroniseres mellem ens enheder, så når man s
 • Siri Intelligent Assistent
  • Talegenkendelse (virker ikke med Dansk, men “kun” de andre store sprog som Engelsk, Fransk, Japansk osv). Du kan få telefonen til at ringe op, lave reminders, søge efter information blot ved at fortælle den det. VIRKELIG en Amerikaner feature hvor man tilbringer meget tid i sin bil og derfor ikke kan interagere med telefonen fysisk. Brugbarheden stiller ejg mig kritisk overfor.
 • Mulighed for at spejle skærmen op på et TV (hvis TVet har et AppleTV2 tilsluttet)
  • Gør reelt enhver iPhone/iPad/iPod Touch til en spillemaskine der måske ikke har helt så flot grafik som Playstation3/Xbox360, men bliver sjove at spille. Se f.eks. på Asphalt 6 bilspillet her – man kan bare gøre det uden ledning nu!

 

Alt i alt en rigtig god opdatering uden så meget spræl. Noget man kan tillade sig når ens enheder er så langt foran konkurrenterne. Men næste generation skal være banebrydende og den kommster nok til næste sommer!

To ting jeg dog gerne ville have set som ikke kom med var at skærmen gik kant-til-kant med samme opløsning, så ikoner mv. stod større på skærmen uden at selve telefonen blev større. Den anden ting jeg synes ville være på sin plads at integrere er turn-by-turn diection i Maps som virkede som en egentlig erstatning for en dedikeret GPS enhed.

Dette indlæg blev udgivet i blandet. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *