Anmeldelse af Restaurant The Dining Room på 25. sal på SAS hotellet på Amager (***)

Jeg havde i starten af oktober inviteret min smukke hustru ud da jeg havde købt en SweetDeal som gav ~50% på The Dining Room, som er på 25. sal på SAS Radisson hotellet på Amager – og de har høje ambitioner – måske uden helt at kunne indfri dem. Med SweetDeal tilbuddet fik vi en 3-retters menu som skulle være kokkereret udfra det molekylær gastronomiske køkkens fortræffeligheder!

Vi fik som sagt en sammensat 3-retters meenu vi akkompagnierede med 3 glas vin.

Vi startede dog med et glas mousserende vin og fik sat brød og olie på bordet. Desværre virkede de små brød hårde og tørre, tenderende til uspiselige (i hvert fald hvedebrødene, rugbrødene var bedre), men den mousserende vin og udsigten over København fra 25. sal samt det faktum at det var første gang i 2 uger jeg havde set min hustru gjorde at det ikke fyldte for meget.

Tjenerne var dog opmærksomme og fik både vin og vand på bordet og inden længe kom første ret. Vi startede med rørt krabbe med mild hvidløgscreme, græskar & krydderurter og det virkede næsten for “billigt sluppet” for en ret synes vi da den blev serveret, men smagsmæssigt var den virkelig lækkert – enkelt og mildt med flere forskellige smagsnuancer. Vinen var velvalgt og komplimenterede retten godt. Jeg fangede desværre ikke helt hvad det var, det var en Argentinsk hvidvin på en drue der minder om Sauvignon blanc.

Derefter fik vi vildt med en enkel, lækker og perfekt tilberedt perlebygsrisotto med kantarelsauce samt blancerede løg og rosenkålsblade. Det smagte virkelig godt og tallerkenen så indbydende ud. Det var klart aftenens bedste ret. Den er desværre ikke på deres a la carte kort så det er ikke noget man normalt kan bestille – og det er en skam! Vinen var igen fra Argentina – en vin på Cabernet Sauvignon, Grenache samt en yderligere drue jeg heller ikke fangede. Den smagte godt til vildtet dog, uden at overdøve smagsnuancerne i retten.

Vi sluttede af med en grov æblekompot med hvid chokoladecreme, mandelkrumme & hasselnøddeiscreme tilsat puf-sukker (det der prikker i munden). Det smagte glimrende uden at gøre et større væsen af sig. Jeg vil tro det ville have gjort et større indtryk hvis man ikke har fået puf-sukker før da følelsen i munden er sjov, men vi har selv brugt det til nogle middage vi har holdt i år, så det for os udeblev det sjove lidt fra retten.

Konklusionen på hele aftenen må være følgende.

Prisen lå på 400kr/person for 3 retter (dealen gjorde dog det kun kostede os 225kr/person inkl et glas mousserende vin) og vi fik en sammensat vinmenu til til 245kr/person, og det blev ialt ca. 1000kr inkl drikkepenge for os begge. Samlet set vil jeg give aftenen ***. Jeg havde forventet mere.

Det smagte fint og vi havde bord med udsigt udover København og betjeningen var fin, men jeg sad ikke tilbage med en en virkelig god madoplevelse. Det undrer mig at restauranten i et eller andet omfang er nævnt af Michlinguiden (her), da jeg ikke synes det udmærker sig – hverken godt eller dårligt – bare neutralt. Jeg havde også forventet en mere molekylærgastromisk menu da det var det sweetdeal tilbuddet blev solgt på og det var meget begrænset hvad der var af det. For 1000-1400kr for to personer tror jeg man kan finde bedre restauranter i København dog, men dårligt var det heller ikke.

Dette indlæg blev udgivet i mad, restaurant. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *