Pighvar med løgpuré, syltede løg, løgchips samt estragon creme

Tilbage i starten af oktober besluttede min kollega at prøve torvehallerne og lave noget lækker mad på en hverdag (jep, det er det man gør når hustruen befinder sig i Finland). Det blev til 4 retter, hvoraf den ene var denne her ret med pighvar.

Det smagte fortrinligt omend man kunne vælge at tone de forskellige former for løg ned, da smagen kan være for overvældende i forhold til fisken (men havde man valgt en bøf i stedet ville det gå godt). Lad mig sige det med det samme – der bliver brugt smøri  denne her ret!

For at lave retten skal du lave følgende

Syltede løg
Løgpuré
Løgchips
Estragoncreme
Pandestegte pighvarfileter

Og du gør følgende

Syltede løg

4 løg
½ dl reduceret hvidvin
Smør

Pil løgene, kom dem i en gryde, og kog dem op i den reducerede hvidvin.
Glasér dem efterfølgen­de i lidt smør

.

Løgpuré

4 flade løg
100 g smør

Pil løgene, kom dem i en gryde, og kog dem helt møre i smørret, og blend til puré med en stav­blender. Vi kom også lidt hønsefond vi havde tilovers fra en anden ret oveni, men det er ikke nødvendigt.

Estragoncreme

1 bdt. estragon
½ dl reduceret hvidvin
1 dl æggeblomme
2 dl klaret smør – se nederst på siden.

Vask og afdryp estrago­nen. Kom den reduce­rede hvidvin i en gryde, pisk op med æggeblom­me, og kom klaret smør i til sidst. Må ikke komme over 70 grader. Cremen burde blive hvid, men da vi kogte vores hvidvin lige lovligt meget ind, endte vi med en farvet creme.

Løgchips
Laves ved at skære tynde skiver af et stort løg og bage dem i ovnen i nogle timer. Vi lagde dem på en bradepande i 2-3 timer ved ca. 100 grader mens vi lavede de andre retter.

Pighvarfileter

4 pighvarfileter a ca. 100 g
Olie til stegning
Estragon – både tørret og frisk

Til sidst skal pighvarfileterne steges på en pande i varm olie – ca. 2 minutter på hver side. Servér med syltede løg, løgpuré og estra­goncreme og løgchips, og top med smuldret tørret estragon og fine friske estragon­blade.


Dette indlæg blev udgivet i forret, hovedret, mad, opskrift. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *