Fremtiden er spejlløse spejlreflekskameraer og Sony ser ud til at være godt med

Der er flere og flere spejlreflekslignende kameraer som ikke har spejlet, og dermed er en del mindre end traditionelle spejlreflekskameraer. I September Pentax deres Q serie, Sony deres lækre NEX-7 (og 5) og Nikon lancerede deres og 1 serie. Da Olympus og Panasonic har haft deres M43 kameraer på markedet i flere år, efterlader det blot Canon uden spejlløse systemkameraer. Men Sonys NEX-7, som ses nedenfor er det der giver de bedste billeder da sensoren i det er størst.

Men spørgsmålet melder sig – hvilken et af systemerne skal man vælge? Jeg selv har investeret i M43 (Panasonic Lumix G2) og investeret så massivt i linser (vidvinkel, telezoom, pancakes samt mid-zoom) at jeg ikke kan se hvordan jeg skulle gøre den beslutning om (uden massive tab på salg af linserne). Men hvis jeg skulle vælge i dag, ville jeg så vælge det samme?

Umiddelbart ja, for når man skal vælge er der 3 ting man skal tage i betragtning er Gserien fra Panasonic det perfekte kompromis for mig, hvor jeg får væsentligt bedre billeder end almindelige pocket-zoom kameraer og indstillingsfrihed fra de helt profesionelle kameraer uden at kameraet og linserne er for store. De 3 ting man skal huske på når man køber er:

  • sensorstørrelse
  • kamerastørrelse
  • linsestørrelse
  • (udbud af linser, men den er måske lidt unfair for M43 har været på markedet så meget længere så de har mange flere fede linser at vælge imellem. Dog er det værd at holde sig for øje).

Mht til sensorstørrelse, så er større bedre hvad angår billedkvalitet, hvilket er væsentligt at holde sig for øje. NEX-7 fra Sony er her bedst, efterfulgt af M43 kameraene og derefter følger de mindre fra Nikon og Pentax.

Mht til kamerastørrelse så er det trade-offet man laver med sensorstørrelen. Jo mindre sensor, jo mindre kamera. Her falder M43 perfekt ind som (imho) det perfekte kompromis hvor kameraerne med en pancake linse kan være i en jakkelomme (G3 samt GF3eren tænker jeg på her).

Linserne bliver også større med større sensorstørrelser, men på en eller anden måde er det lykkedes M43 (Olympus og Panasonic) at lave meget små linser som er mindre end Nikons tiltrods for en markant større sensorstørrelse hos M43. Linserne til Sony’s kamera er næsten lige så store som alminde DSLR kameraer.

Derfor ville jeg vælge Panasonic GH2 hvis jeg skulle ud og købe nu (hvis man er mere nybegynder på området så ville jeg vælge G3eren)

Sony NEX-7 er set fra 7500kr hos PriceRunner

Dette indlæg blev udgivet i fotografi, gadgets. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *