24 timers mad del 1/4: Bøffer af steg, stegt i 24 timer

Jeg er medlem af en vinloge som også går op i maden der laves, og en af gutterne sendte et link rundt til “den perfekte bøf”, lavet af steg der havde stegt i 25 timer ved lav varme i ovnen. Som tilbehør var der champignonketchup på opskrift fra 1700-tallet, syltede champignon og salat til. Jeg udskiftede salaten med hjemmelavede grovfrites (men salaten ville have været god til). Dette er del 1 af 4, hvor 1. del af retten laves – stegen.

Det du gør er følgende

Ingredienser

1stk steg (her er der brugt oksecuvette) – kødets kvalitet er (næsten) ligegyldigt, da alt bliver mørt! Men ikke for meet fedt i kødet, da det ikke rigtigt smelter når du laver det på den her måde

Brug en creme brulee brænder eller brun stegen på en pande. Vend den ofte indtil ydersiden er blevet brunet – det er for at dræbe bakterier.

Lad kødet stå i 24 timer i ovnen ved 50 grader. Bemærk at der måske ikke er 50 grader i ovnen når du sætter den på 50 grader (min skulle lidt højere op). Brug/køb et ovntermometer og sørg for at ovnen er 50grader når du sætter kødet ind. Hvis der f.eks. er 60-65 grader i ovnen bliver kødet ødelagt. Lad den stå i 24 timer i ovnen ved de 50 grader. Som billedet viser nedenfor synes jeg det var lidt spøjst at gå i seng og lade ovnen stå tændt i mørket…

 

Se det her er en flot gennemstegt steg. Bemærk hvordan der ingen nuance forskel er i kødet fra inderst til yderst. Derudover er kødet vildt mørt pga. processen den har været igennem (her er brugt en oksecuvette, som normalt ikke er særlig mørt)

Skær nogle skiver af kødet, krydder med salt og peber, fjern skorpen (som ligner tørret hud :S) og steg bøfferne kort på en brændende(!) varm pande – kun så bøffen får farve. Skiverne på kødet nedenfor er for tynde (for min smag) – men de smagte godt stadig.

Velbekomme

Dette indlæg blev udgivet i hovedret, mad, opskrift. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *