24 timers mad del 2/4: Champignonketchup på opskrift fra 1700-tallet – umami heaven

Her i del 2 af 4 af kreeringen af det perfekte bøfmåltid handler det om at lave en champignonketchup efter en opskrift fra 1700-tallet – og må jeg have lov at sige at de fik dælme ikke dårlig mad dengang, for til bøf smager den så fantastisk! Det er en vigtig ingrediens i måltidet, så den skal laves – det er et krav!

Det du gør er følgende

Ingredienser

1.5kg champignon (bliver til 600ml champignon “juice”, du kan justere alt ned med til en tredjedel hvis du skal bruge mindre, men jeg anbefaler det ikke for det er monster godt!)
75g salt
60ml rødvinseddike
120ml rødvin
1/4 knust muskatnød
2 fed hvidløg
1 skalotteløg
Majsstivelse 

Skær champignon i så fine stykker du kan og bland med saltet. Stil i en si eller et klæde det kan sive igennem med en opsamlingsskål nedenunder. Stil i køleskab i 24 timer

Afmål 600ml juice (eller justér ingredienser til mængde “juice” du har), og hæld i en gryde sammen med de hakke hvidløg, løg samt krydderier. Kog det hele ned til halvdelen eller en trejdedel (smagen bliver stærkere jo mere den bliver kogt ned).

Si alt fra saucen og hæld tilbage i en ren gryde.

Jævn den nu helt rene blanding med majsstivelse (husk at opløse det i lidt koldt vand inden da det ellers vil klumpe) til det har den konsistens du vil have (tænk ketchup-agtig)

Hæld på flaske eller anden beholder og nyd efter behov (holder i et par uger)

Velbekomme

Dette indlæg blev udgivet i mad, opskrift, tilbehør. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til 24 timers mad del 2/4: Champignonketchup på opskrift fra 1700-tallet – umami heaven

  1. Jesper Jensen skriver:

    Hej.

    Hvor kommer eddiken og rødvinen ind henne? Er det til de syltede svampe?

    • Søren skriver:

      ja kan jeg godt se jeg burde have nævnt – det skal med i “juicen” når som du koger ned – ligesom når du laver en almindelig sauce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *