Anmeldelse af Sankt Gertruds Kloster i Indre By i København (****)

Tilbage i oktober var jeg så heldig at blive inviteret ud med arbejdet efter vi havde nået nogle milepæle på et af de projekter der er i støbeskeen – og det blev på Sankt Gertruds Kloster, hvor vi skulle nyde 3 retter fra deres oktober menu. Til jer der ikke har været der før kan jeg fortælle at selve omgivelserne og den stemning der udånder fra stedet er fantastiske og man kan fornemme den historie bygningen har! Det er en god start på en aften.

Vi fik som sagt en 3-retters menu med tilhørende vinmenu.

Ristede kammuslinger med tomat/safran shots og en terrin af peberfrugt. Det sjovt ved retten er at tomatshotet er det blanke og safranshotet det der ligner tomat. Jeg elsker at blive overrasket af teksturer, og det blev jeg her. Retten var også utrolig lækker og peberfrugtterrinen havde et bid til sig som gik vældigt til kammuslingen. Flot anrettet var det sørme også.

Hovedretten hed variation over okse med friske æbler, selleri puré og enebær sauce, og smagte som forventet. Jeg synes det var malplaceret med de friske æbler, men det smagte ok. Det var en af de retter hvor man ikke tænkte over hvad man spiste – neutralt, uden at gøre væsen af sig – og så med de æblerne hvor man tænkte “hvad laver de her?”. Hvis de skal være i ville jeg have fjernet skrællen og så blanceret dem kort.

Til dessert fik vi en chokolade terrin med blommekompot, tilsmagt med kanel sagde menuen. Derudover var der en flødebaseret creme med hindbær til. Simpel, ren i smagen, dog synes jeg ikke blommekompoten komplementerede resten af retten særlig godt – den var for voldsom i smagen og overdøvede resten af retten. Vinen vi fik til var helt specielt, og en glædelig overraskelse – en hvidvin der var lagret på gamle cognacfade og derefter tilsmagt med cognac (den her). Det gav en utrolig lækker blanding og en vin med meget sødme – klart det bedste ved desserten.

Samlet set må man sige det var solidt håndværk, dog uden på nogen måde at bevæge sig udover det helt sikre synes jeg. Servicen var rigtig god fra tjeneren der dog udgav sig for at kunne de latinske fraser der blev projiceret på væggene, men som tydeligvis var instuderet (da han byttede om på hvilken der betød det ene og det andet) – men det er småting. Det var sjovt med safran/tomat shotsne til forret – forfriskende overraskende, og det samme med vinen til desserten, men desværre holdt niveauet ikke igennem de andre retter, og samlet set ligger niveauet et sted mellem 3 og 4 stjerner, men tættere på 4 end 3 og derfor ender jeg også på ****.

3 retter med vin koster 716kr/person og du kan bestille plads direkte hos Sankt Gertuds Kloster

Dette indlæg blev udgivet i mad, restaurant. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *