STRAM OP Arriva – jeres internetløsning er for uigennemtænkt

Helt seriøst, hvem laver de her løsninger og hvorfor tænker de sig ikke om? Nedenstående er signup’en for at få adgang til internet i en Arriva bus i København. Are you kidding me? Man skal altså indtaste alt mulig personlig information som tager tid. Jeg troede aldrig jeg skulle sige det, men de burde tage ved lære af DSB. Indtast telefonnummer og/eller email og modtag en SMS og så har du adgang.

Reelt betyder det jo at du skal være på en bustur på minimum 5 minutter med stabil internetadgang for blot at få adgang til at tjekke hvad du skal? Hænger det sammen? selvfølgelig ikke!

Men, tænker du, kan man ikke bare melde sig til på nettet på Arrivas hjemmeside inden man tager på bustur så man slipper for at skulle indtaste den roman for at få adgang? NEJ! Ahh, man kan vel slippe og bare indtaste email eller mobil? NEJ! Man skal indtaste alt på sin lille telefon.

Når man så har fået adgang en gang husker den vel så i  det mindste din profil på din telefon så du automatisk får adgang næste gang du sidder i en bus fra Arriva? nej, heller ikke.

Stram op Arriva – løsningen er for sløj!

Dette indlæg blev udgivet i transport og tagget . Bogmærk permalinket.

En kommentar til STRAM OP Arriva – jeres internetløsning er for uigennemtænkt

  1. Lars skriver:

    Så dit indlæg. Jeg har oplevet det samme. Har du indtastet alt og prøvet at komme på wifi hos arriva igen. Har du oplevet identitetstyveri? For jeg er blevet bange for at denne login faktisk var et forsøg på identitetstyveri.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *