Miriams æblekage med marcipan er en rigtig søndags-hygge-kage

Tilbage i januar besøgte min hustru og jeg nogle gode venner og de havde lavet en æblekage som smagte fantastisk. Den var fedtet, men ikke for fedtet, og crunchy uden at være tør. Derfor synes jeg opskriften skulle deles og den fik jeg heldigvis fra Miriam til at dele.

Det du gør er følgende

Ingredienser (til 4-6 personer)

 • 2 æg
 • 600g æbler (f.eks.  Cox Orange)
 • 100g sukker
 • 100g smør
 • 100g marcipan
 • 2tsk bagepulver
 • 150g mel
 • 1 appelsin
 • Mandelflager (eller skårne mandler)

Skræl æblerne og skær dem i små både. Rør smør og sukker godt sammen.

Tilsæt groftrevet marcipan og æg.

Bland det godt og kom mel og bagepulver i dejen.

Vend æblestykkerne samt saft og skal fra appelsinen i dejen.

Kom det hele i en smurt springform og drys med mandelflager ovenpå.

Bag 30-40min i ovnen ved 175g på miderste ovnrille.

Spis den enten varm eller kold med lidt creme fraiche eller flødeskum med vanilje.

Dette indlæg blev udgivet i dessert, mad, opskrift og tagget . Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Miriams æblekage med marcipan er en rigtig søndags-hygge-kage

 1. K3nneth skriver:

  600 æbler? Seriøst?

  I øvrigt, tak for en super fed blog! Kunne være fedt hvis du lavede nogle indlæg alla “sådanne ville min køkkenskuffe se ud hvis jeg skulle starte i dag” eller “Sådan ville min rejse kuffert se ud”.

  Endnu engang tusind tak..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *