Kaffe i kapsler gør kaffen 10 gange dyrere

Ja, convenience koster jo, og faldt lige over den her artikel i Børsen der prissætter kapselkaffe til at være op til 10x dyrere end almindelig kaffe. Er Nespresso kaffe 10x bedre end almindelig kaffe? Måske ikke for de fleste tror jeg, men når bekvemmeligheden af at kunne lave én kop kaffe, en rigtig god kop kaffe, uden at skulle måle, opveje eller gøre andet end at trykke på en knap er valget simpelt for alle dem (som jeg) som  i snit drikker 1-2 kopper kaffe om dagen derhjemme.

Som Børsen skriver

Det er maskiner, der ofte sælges billigt som kampagnevarer med udsigt til i det lange løb at tjene gode penge på de kaffetørstige. Det lykkes for producenterne, for en æske med 16 kapsler og i alt 128-160 gram kaffe koster 43-59 kroner afhængigt af mærket.

Dermed får kapselkaffen – i en gængs udgave, typisk betegnet ‘americano’ – let en kilopris på 461 kroner. Eller op til 3,69 kroner koppen.

Til sammenligning betaler en dansk forbruger i gennemsnit omtrent en halvtredser for et kilo malet tilbudskaffe i pose. Det bliver til omkring 40 øre for en kop traditionel filterkaffe.

Ifølge 2009-tal fra Dansk Kaffeinformation drak en dansk husstand 1.218 kopper kaffe til i alt 424,70 kroner. Drikker den husstand i år lige så mange kopper Lavazza A Modo Mio-kapselkaffe-kopper, må den punge ud med 4.425 kroner eller godt 10 gange mere.

via Kapsler gør kaffen 10 gange dyrere i Børsen.

Dette indlæg blev udgivet i køkken og tagget . Bogmærk permalinket.

En kommentar til Kaffe i kapsler gør kaffen 10 gange dyrere

  1. EspressoTest skriver:

    Hej,

    Din estimerede kilopris på 50,- er nok lige lavt nok sat, med mindre man altså drikker BKI eller Ali. F.eks. er Café Noir på tilbud i netto til 90,- kg i denne uge. Men jeg vil give dig ret i, at kilopriserne er forkastelige, når det drejer sig om single serve.

    Det er ikke meget bedre, når man snakker E.S.E Pods – Dette er endda en standard, som alle kaffeproducenter kan være med i, men alligevel sniger kopprisen sig gladeligt op i 3,5 – 4,5 kroner.

    Et af de få single server koncepter der holder en bare nogenlunde koppris er Senseo, hvor en typisk koppris er omkr. 1,5,-. Når man kalkulerer med, hvor meget kaffe der så bliver hældt ud i de danske hjem, fordi man egentlig bare ville have en kop eller to, så nærmer det sig noget økonomisk holdbart.. Men også kun næsten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *