CPH Dining Week forsøg 1: Grønbech & Churchill (****)

Som jeg tidligere har skrevet om skulle jeg deltage i Copenhagen Dining Week og første forsøg var hos Grønbech & Churchill om mandagen. Forventningerne var i top, og det var da også en af de få restauranter der var helt udsolgt i hele ugen inden uge 7 hvor det hele startede. Ambitionsniveauet virker rigtig højt. Alt i restauranten er i sort/hvide farver, hvilket er ret gennemført omend det dog får stemningen til at blive lidt for kølig/kold. Inden jeg går i gang skal jeg lige beklage kvaliteten af billederne jeg har taget, men havde kun min iPhone med denne aften.

Menuen vi fik var følgende

Og inden jeg starter anmeldelsen vil jeg lige nævne følgende

  Da det var Copenhagen Dining Week skal det siges at det ikke 
  nødvendigvis er fuldt ud repræsentativt for en normal aften

Men som sagt, vi fik 3 retter og jeg fik vinmenu til 250kr (og jeg er i tvivl om det kun var to glas eller de glemte mit 3. glas – ihvert fald havde jeg intet til desserten) til og min søster tog en cola da hun ikke drikker alkohol.

Vesterhavstorsk i luftig med vaniljepiment og med “brændt” brød til. En ting om denne ret – WOW! Det var klart aftenens ret. Jeg har aldrig fået torsk med vanilje før, men det er ikke sidste gang. Specielt fordi smagen i retten udviklede sig bid for bid, da vaniljen lå i bunden og først da man “dykkede” ned i retten fik man blandet det hele sammen med et resultat de kan være meget stolte over. Sjældent har en forret smagt så godt og overrasket smagsløgene som den her. Bravo!

Til hovedret var der brassieret kalv med linser og knoldselleri. Kalven virkede tør i det og knoldsellerien og linserne kunne ikke helt afskærme for det. Smagen var fin, men jeg endte med ikke at spise al kødet, da tilbehøret til kødet var spist inden jeg nåede sidste bid kød.

Til slut var der geleteret, karamelliseret sødmælk (firkanten) som smagte som en panna cotta med en lidt anden (lettere) konsistens, en chokolade sorbet af en art og svesken på kanten, som vores tjener sagde ikke var marineret på sherry, men rødvin

Samlet set får aftenen ****. Egentlig var maden tæt på at være en stjerne mere værd, men den lidt tørre kalv, manglen på vin til 3. ret og at jeg samtidigt overhørte at et andet bord tæt ved os slet ikke havde fået en af retterne tæller ned. Ambitionerne er høje, men rutinen manglede denne aften og det var synd – men det var også Dining Week og kostede 200kr/mand, så måske man ikke kunne forvente mere.

I øvrigt var jeg helt vild med deres sorte bestik (jeg har selv skrevet om dette jeg er helt vild med) og brugen af Royal Copenhagen’s Elements serie (til hovedretten) som jeg også selv har, var dejligt at se.

På en almindelig aften er prislejet 2000kr for 2 inkl vin. Bestil bord hos Grønbech & Churchill

Dette indlæg blev udgivet i mad, restaurant. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *