CPH Dining Week forsøg 2: Oysters & Grill (*****)

Jeg har længe ville besøge Oysters & Grill men hvergang jeg har forsøgt at bestille bord har der været udsolgt. Jeg fandt ud af hvorfor da jeg om tirsdagen til Copenhagen Dining Week (det var i uge 7) var jeg med min søster derhenne og det var en fantastisk positiv oplevelse, hvor alt flaskede sig – mad, betjening og stemning var lige som det skulle være. Og lad mig allerede med det samme beklage de dårlige billeder (havde kun min iPhone med denne aften).

Menuen var som følger

Inden anmeldelsen går igang vil jeg lige nævne følgende

  Da det var Copenhagen Dining Week skal det siges at det ikke 
  nødvendigvis er fuldt ud repræsentativt for en normal aften

Men vi fik som du kan se ovenfor 3 retter – der var faktsisk en masse spændende tilvalgsmuligheder såsom Østers med et shot vodka til, cava, champagne, oste og vinmenu (til 175kr for tre glas), men vi benyttede os ikke af dem da min søster ikke kan lide vin og øl. Men jeg nappede et glas øl til forretten og et glas rødvin (en Cabernet-Sauvignon) til hovedretten.

Forretten var muslinger kogt i deres egen vædde med krydderier og det var let og lækkert. Vi spiste det meste af det med fingrene og brøddet man fik kunne man dyppe i vædden. Det smagte friskt og det er ikke sidste gang jeg får det. Vi fik en skål ind imellem os og spiste fra samme skål – fantastisk, på en afslappet måde. Jeg var vild med det.

Så kom hovedretten – entrecote, som var fantastisk rød-rosa stegt. dog blev vi ikke spurgt om hvordan vi ville have den, men det er jo også lige meget så den sad lige i skabet. Kødet var tilstrækkeligt tykt skåret, smleltede på tungen (seriøst!) og blev kun akkompagneret af  nogle hjemmelavede tynde pomfritter (pommes allumettes lyder måske finere, men betyder det samme) og noget salat – og med salat menes der kun salatblade rørt i hvad der må have været en honning-olie-sennep blanding – frisk og sprød og vidunderlig til kødet. Hele retten passede sammen og mængden af mad var lige akkurat nok – salaten var dog så smagfuld af der godt måtte have været mere af den var vi begge enige om.

Desserten var nok den mindst imponerende, men igen var der ramt rigtigt – ikke for tung, ikke for meget, ikke for meget æble. Vi snakkede begge om hvordan det lige præcis var sådan en dessert vi var i humør til.

Samlet set får aftenen 5 stjerner, hvilket jeg egentlig har lidt svært ved at give en restaurant med det tema som Oysters & Grill bygger på – afslappetheden  og den skæve indretning, men maden smagte virkelig fantastisk – smagfuldt og enkelt med smilende, afslappet og nærværende betjening og det må der kvitteres for med *****. Jeg kommer helt sikkert igen og menukortet du kan se på deres hjemmeside vidner om at der er plads til mange gode aftener inden man har prøvet det hele. Og så er det jo ikke et dyrt sted at spise.

Prislejet er omkring 1000-1300kr for 2 vil jeg tro. Bestil plads hos Oysters & Grill

Dette indlæg blev udgivet i mad, restaurant. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *