iPhone 5 – evolutionær og stadig den bedste

Så kom den – iPhone 5. En evolutionær videreudvikling af iPhone som igen cementerer Apple og iPhone på toppen af tronen som bedste smartphone på markedet. Det er dog relativt “sikre” valg Apple har truffet og derfor er kvantespringet fremad udeblevet. Det er en bedre, hurtigere, flottere iPhone, men ikke en radikal anderledes smartphone/telefon.

En kort opsummering af forbedringerne er (i hvor vigtige jeg synes forbedringerne er):

 • iOS 6 styresystemet med et hav af forbedringer som også kommer til tidligere iPhones, selv til 3GS)
 • Større 4″ skærm (ikke breddere, kun højere) så telefonen stadig kan bruges med en hånd af selv folk med små hænder
 • Integreret stemmestyret turn-by-turn navigation (gratis)
 • Nyt opladerstik som kan isættes uanset hvordan det vender (se hvorfor her)
 • Lidt bedre batterilevetid
 • Telefonen ca 20% tyndere og lidt lettere
 • Et bedre kamera på bagsiden (ikke på megapixels, men kvaliteten af billeder og hvor hurtigt der går fra du vil tage biledet til du tager det (40% forbedring))
 • Hurtigere processor (A6) som skulle få programmer til at åbne hurtigere
 • 720p kamera på forsiden (til FaceTime opkald)
 • Bedre lyd med større højttalere og ekstra mikrofon så der er bedre støjnedsættelse
 • Nyt høretelefondesign
 • Hurtigere wifi og understørrelse af det hurtige LTE telefonnetværk (3 og Telia i Danmark)

Jeg har læst mange blandede anmeldelser/førstehåndsindtryk af den nye iPhone (baseret på at have haft den i hånden i meget kort tid eller blot set keynoten hvor den blev annonceret), og jeg er klart på hold med dem der mener glimrende opdatering, men ligesom da 4S modellen blev lanceret, er der ingen grund til at opdatere fra den tidligere model. Så har du en 4Ser, er det svært at se hvorfor du skulle bruge en 5-6000kr på at opgradere – iPhone 5 har ikke den “killer feature” som gør alle tidligere modeller uddaterede, for softwaren opdateres også på de gamle modeller og hardwaremæssigt er nyskabelserne evolutionære. Jeg har selv en 4Ser og kan ikke se hvorfor jeg skal opgradere – det skulle da lige være for det nye stik som ikke kan vendes forkert når det isættes. Heldigvis har min hustrus telefon (en 4er) nogle problemer og derfor køber vi 5eren til mig og hun arver min 4Ser (som hun også selv har betalt igennem sit arbejde – jeps, jeg har det godt).

Men der er stadig ingen tvivl om iPhone er telefonen man skal have hvis pris ikke er så afgørende.  Nokia Lumia 820/920 som kommer til November kunne være et godt alternativ da den har nogle spændende nyskabelser såsom optisk billedstabilisering af kameralinsen samt at den kan bruges med almindelige handsker på (sjovt nok synes Nokia fra kolde Finland det er vigtigt at indbygge i telefonen mens de solrige Apple folk fra Californien ikke har fundet vigtigt nok), men Android og Samsung S3 og hvad de ellers hedder har en oplevelse der ikke er lige så god.

Det Apple, og Nokia Microsoft, formår er at lave software som sikrer at alle, også ikke-tekniske (de 90-99% af folk), bruger de funktioner der findes i telefonerne (altså ikke kun ringe og sms’e, men alt det andet de har at tilbyde). Android-telefoner har indbygget alle features i hele verden, men mange bruger dem ikke fordi det ikke er lavet intuitivt, indbydende og integreret nok. Der er mange der undervurderer vigtigheden af dette og at dette betyder væsentligt mere end om processorkraften er 0.1Ghz højere eller der er 2 megapixels mere i telefonen. Det der i sidste ende betyder noget for os forbrugere er om vi får glæde af de features der indbygges, og det gør vi kun hvis vi bruger dem – til at sikre det er Apple stadig King of the Hill.

Hvis du ikke har en iPhone, så er det svært at se hvorfor du ikke skulle vælge en iPhone (forudsat du står med 5-6000kr du ikke ved hvad du skal bruge til). Hvis du har en 4er eller 4Ser er valget svæere og for de fleste non-gadget nerds er valget nok at vente til ens telefon går i stykker eller iPhone 6 / The New iPhone kommer / ens kontrakt med et teleselskab skal fornyes og man alligevel bruger en 4-500kr per måned på telefoni.

Hvad synes du? Skal du have iPhone 5?

Dette indlæg blev udgivet i gadgets, mac og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *