Anmeldelse af Signatur Spisehus på Kongens Nytorv i København (***)

Tirsdag d.9. oktober var min hustru og jeg ude og fejre os selv og efter at have læst om “god dansk mad opdateret til det 21. århundrede”ibyen.dk, tænkte vi at ambitionsniveauet var tilstrækkeligt højt til en hverdagsaften og udså os restauranten til at  danne rammerne for vores aften. Det blev en ujævn aften med velsmagende, men måske en anelse fed, mad, (for) store portioner, ujævn betjening og servering.

Da vi ankom fik vi en god ankomst af en veloplagt tjener der kendte vores navne (sandsynligvis pga meget få reservationer på en tirsdag), tog vores overtøj og lod os vælge mellem to gode borde, hvilket skabte en rigtig god stemning og forventningerne steg. Vi fik hurtigt vores menukort og det hele stå ret lækkert ud. Vi besluttede os for at snacks, foretter og hovedret og drak en flaske Rosé og danskvand til.

Overordnet var maden velsmagende, men alle retterne virkede en anelse for fede og portionerne var for store til vores smag – specielt forretterne. Tjeneren var som en tjener skal være, men desværre havde han for travlt (ikke at det virkede som han burde have så travlt da der ikke var mange i restauranten) så vores retter kom ikke som de skulle – snacks og forretter kom på samme tid – så ujævn betjening tror jeg man må kalde det.

Men vi startede snacks – smagfulde og lækre. Jeg fik Skagenskinke og rugbrød og julle fik kartoffelchips med løgrom til. Lækkert serveret og rigtig gode! Synd de kom sammen med (de varme) forretter.

Derefter fik vi okseterrin samt muslinger med estragon og piskefløde. Okseterrinen var vi ikke specielt vilde med og ville nok ikke vælge den igen, men muslingerne var virkeligt lækre. Andretningen var også indbydende, men det gjaldt stort set alle retterne – man har lyst til gå i krig med dem når de bliver serveret.

Med et punkt på menukortet som lyder “Signaturs berømte flæskestegssandwich” kan man næsten ikke undgå at gå efter den – så det gjorde jeg og julle fik stegt torsk med ovnbagt rødbede, pocheret æg og sennepsovs til. Flæskestegssandwichen var glimrende, omend brødet havde fået lidt for meget nogle steder og smagte for brændt (men det kunne man efter første bid undgå), men at kalde den “berømt” er at oversælgte den. Torsken var tilgengæld meget lækker og ovnbagt rødbede smager bare rigtig godt.

Alt i alt, er Signatur Spisehus et udmærket sted at gå hen og få dansk mad der smager godt, men ujævn betjening, servering, for store portioner, for fed mad og mangel på de sidste detaljer tæller ned.

Lidt mere billeder af aftenen kan ses herunder

Kostede 1100kr for 2 personer, inkl vin og vand. Se mere hos Signatur Spisehus

Dette indlæg blev udgivet i mad, restaurant. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *